Utdanningstilbod hausten 2024
Grønt mangesysleri og entreprenørskap
Praktisk informasjon
Studiepoeng: 60
Startdato: Hausten 2024
Studieomfang: Deltid
Varigheit: Blir gjennomført over to år
Undervisningsstad: Ryfylke
Studentavgift: Ingen kursavgift
Søknadsfrist: Open fram til studiestart
Utdanninga passar for
Utdanninga passar for deg som jobbar i eller har erfaring frå landbruket eller reiselivet. Eller for deg som er interessert i å utforska korleis gardsressursar kan utviklast på ein meir berekraftig måte.
Organisering
Studiet er modulbasert med samlingar i Ryfylke frå september til mars. I samlingsvekene møtest studentane til undervisning. Alle emne har to tre-dagars og ei to-dagars samling, til saman 12 samlingar på to år. Du kan følgje undervisning via opptak på nett utanom samlingane.
Opptakskrav
Opptakskrav er anten relevant fagbrev, fullført og bestått vidaregåande opplæring innan naturbruk eller relevant arbeidserfaring.
Emner
Hausten 2024: Bedriftsøkonomi og leiing, 15 stp.
Våren 2025: Marknadsføring og kommunikasjon, 15 stp.
Hausten 2025: Lokal foredling, 15 stp.
Våren 2026: Bedriftsutvikling og entreprenørskap, 15 stp.
Opptak til enkeltemne
Er du interessert i berre eit eller fleire av emna, kan du søkje om opptak til enkeltemne her.
Samlingar
Bedriftsøkonomi og leiing
3.-5. oktober, Mo Laksegard
24.-26. oktober, Jelsa Hotell
5.-7. desember (ikkje bestemt lokasjon)
Marknadsføring og kommunikasjon
16.-18. januar 2025
6.-8. februar 2025
27.-28. februar 2025
Meir informasjon om utdanninga
Kven står bak utdanningstilbodet?
Det er Fagskolen i Rogaland og Ryfylke IKS som står bak utdanninga. Innhaldet i utdanninga er basert på innspel frå landbruks- og reiselivsnæringa.
Bakgrunn
I det norske landbruket har ein alltid sett på samanhengen mellom ressursar, matproduksjon og busetjing. Allereie tidleg på 1800-talet hadde dei fleste fleire syslar som levegrunnlag, med både jordbruk, skogbruk, fiske, handverk og reiseliv. Av dette omgrepet “mangesysleri”.
Landbruk er ei viktig næring i Ryfylke og den siste tida har det vore ein aukande produksjon av sider, vin og ost i regionen. Dette er næringar som ligg tett opp mot reiselivet. Det er derfor behov for meir kompetanse, både i forvaltninga og i produksjonen.
Formålet med denne utdanninga er å gi deg innsikt i potensielle moglegheiter og ressursar som eksisterer innanfor di eiga verksemd. Både regionale og lokale behov vil bli vektlagde, og etter fullført studium skal du vita korleis du kan få meir utbytta av råvarene du allereie har.
Kontaktinformasjon
Einar Schibevaag
einar@ryfylkeiks.no
913 08 972